Vasi Mozaik

betűméret növelése      nyomtatás

2011. szeptember 08.

Búzafelvásárlás Ausztriában

Nyugat-magyarországi gazdaként jobban megéri Ausztriában eladni a gabonát, mint hazánkban. Az osztrák magtárak ugyanis visszafizetési garanciát vállalnak a piaci árak alakulásától függően. Ha a búza több pénzért kel el, a termelő akár milliókat is visszakaphat a kialkudott áron felül.

... BŐVEBBEN

Batthyány Lajosról elnevezett életmű díjjal tüntette ki Pars Krisztián világbajnoki ezüstérmes kalapácsvetőt a megyei közgyűlés elnöke.

... BŐVEBBEN

Hét oktatási intézmény vásárolhatott korszerű informatikai eszközöket a közel múltban. A fenntartó megyei önkormányzat 44 millió forint pályázati támogatást nyert erre a célra.

... BŐVEBBEN

Lakóközösségeknek, önkormányzatoknak is érdemes energiaültetvényeket létrehozni - az Erdészeti Tudományos Intézet főigazgatója szerint. Sárváron jó példával jártak elől: az irodákat és az üvegházat is saját biomasszával fűtik.

... BŐVEBBEN

Október végére befejezik a Marcal medrének tisztítását Vas és Veszprém megyében. Jelenleg a vízből merik ki a lerakódott szennyeződést, amely miatt teljesen kipusztult a folyó élővilága. Június végéig 60 ezer köbméter iszapot szállítottak vissza Ajkára.

... BŐVEBBEN

2011. szeptember 02.

Vasi Mozaik 529. adás

Szeptember 1-jétől Szombathelyen is szól a Magyar Katolikus Rádió - jelentették be sajtótájékoztatójukon az egyház és a rádió vezetői. Mint elhangzott: az egyháznak fontos, hogy az elmúlt 2000 év tapasztalatát és erkölcsi tudását minél több emberhez eljuttassa.

... BŐVEBBEN

Szeptember közepétől már ide, a felújított rendelőbe jöhetnek panaszaikkal a betegek Toronyban. A település saját erőből, hitel nélkül korszerűsítette a régi épületet.

... BŐVEBBEN

2011. szeptember 01.

25. Sitkei rockfesztivál

Ha augusztus utolsó hétvégéje, akkor sitkei rockfesztivál - immár 25 éve. Sokan vannak, akik semmi pénzért ki nem hagynák a hercseg-hegyi koncerteket.

... BŐVEBBEN

2011. szeptember 01.

Az élmény esztétikuma

A rumi gyógypedagógiai intézmény tanulóinak munkáiból nyílt kiállítással ért véget a Szombathelyi Képtár egyéves múzeumpedagógiai programja.

... BŐVEBBEN

1-10   11-20   21-30   31-40   41-50   51-60   61-70   71-80   81-90   91-100   101-110   111-120 >>>
betűméret növelése      nyomtatás