Virágos Magyarország verseny 2018

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben
Immár 25. alkalommal indítja útjára a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny Szervező Bizottsága hazánk egyik legnépszerűbb mozgalmát, amelyre május 31-ig nevezhetnek a települések.

A Virágos Magyarország verseny 1994 óta az ország egyik legjelentősebb és legtöbb lakosát megmozgató kezdeményezése, amelyhez évente mintegy 300 hazai település csatlakozik, idén pedig rekordlétszámú jelentkezővel számolnak.

 

A megmérettetés pozitív hatása, hogy a felkészülés során a virágosításon és a zöldfelületek rendezettségén túl egyszerre fejlődik a lakosok közötti összefogás ereje, előtérbe kerül a környezettudatos gondolkodás, míg a szépülő környezet az általános életminőséget javítja és a helység turisztikai potenciálját is növeli.

 

A jubileumi verseny alkalmából a szokásos díjazási repertoár további kitüntető címekkel bővült. A versenyre való jelentkezés és részvétel díjmentes. A jelentkező települések a szakmai tanácsadáson túl bemutatkozási lehetőséget kapnak a viragosmagyarorszag.hu oldalon.

 

Jelentkezési határidő: 2018. május 31.

Forrás: mtu.gov.hu
betűméret növelése      nyomtatás