Magyar-szlovén turisztikai fejlesztések

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben
Nemzetközi turisztikai konferencián írtak alá együttműködésről szóló szerződést szlovén és magyar partnerek. Közös turisztikai fejlesztés a cél.

A hat szlovén és magyar partner közreműködésével, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal vezető partnerségével indult hároméves program célja a jó turisztikai potenciállal rendelkező, ám gazdaságilag kevésbé fejlett határmenti térség segítése.

A komplex fejlesztések elsősorban a szelíd (kerékpáros, bakancsos) turizmus fellendítését, a régió jobb megismertetését szolgálják. Hozzá szeretnének járulni a határ átjárhatóságának javításához – fizikai és tartalmi értelemben egyaránt. Cél a határ menti területek közlekedési integrációjának javítása, turisztikai szolgáltatói között együttműködés kialakítása: hogy a határ ne jelentsen akadályt a települések kapcsolataiban.
Orfalu és Büdfalva között 1,3 kilométer hosszú kerékpáros összeköttetés létesül.
Készül egy látogatóirányítói rendszer, amely képes ide vonzani és hosszabb időre a térségben tartani a vendégeket. Ezáltal gazdasági növekedés is várható. A rendszer digitális, mobilapplikációs és papíralapú térképen is elérhető lesz, a szolgáltatók hálózatosodását pedig az infókártya- és élménykártya-rendszer biztosítja.
A projektterület az Őrség-Vendvidék, Göcsej-Hetés térségeket, valamint Lendva, Muraszombat és Ptuj térségét érinti.


A támogatási szerződést dr. Balázsy Péter, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal vezetője és Dimitrij Pur, az Irányító Hatóság helyettes vezetője látta el kézjegyével.

 

 

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Ohr Tibor

Forrás: vaol.hu
betűméret növelése      nyomtatás