Felújították a zsédenyi templomot

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az egyházmegye támogatásával valósult meg a zsédenyi Szent Márton-templom felújítása.

Tavaly készült el, kívül-belül megszépült a község Szent Márton tiszteletére épült, középkori eredetű temploma. Tizenegy millió forintot nyert pályázaton a zsédenyi egyházközség: új vakolatot kapott az épület, kicserélték a nyílászárókat, szobrokat is felújítottak.

A munkálatok közben derült ki, hogy a toronysisak romos állapotban van. A pályázati támogatásba ezt nem kalkulálták be, de a hívek jelentős adományából összegyűlt 1 millió forintból azt is renoválták, tudtuk meg Császár Gyula plébánostól. A rekonstrukció ideje alatt – majdnem egy éven keresztül – a kultúrházban tartották a szentmiséket, ezért Bognár László polgármesternek mondtak köszönetet a hívek.

Örömét fejezte ki köszöntőjében Joósné Bognár Bernadett, hogy dr. Székely János megyés püspök a megye egyik legkisebb települését is meglátogatta, főpásztor ugyanis még nem mutatott be szentmisét Zsédenyben. Tegnap, a templom búcsúünnepén és védőszentje ünnepének másnapján fogadták a megyés püspököt, aki ünnepélyesen megáldotta a megye egyik legrégebbi Szent Márton-templomát, majd szentmisét celebrált.

Forrás: vaol.hu
betűméret növelése      nyomtatás