Bővült a büki Nestlé

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben
20 milliárd forintból valósult meg a Nestlé Hungária Kft. új gyáregysége, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelenlétében adták át.

Ünnepélyesen is felavatták a Nestlé Hungária Kft. legújabb fejlesztését, amely az eddigi legnagyobb beruházás volt a büki gyáregység életében. A 20 milliárd forintos költségvetésből épített új csomagolóüzemnek köszönhetően tovább nőt a svájci tulajdonban lévő állateledelgyár kapacitása. A megnyitón részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is, aki kiemelte, a svájci-magyar gazdasági kapcsolatok kiválóan működnek, amelyhez nagyban hozzájárul a büki gyár dolgozóinak színvonalas munkája is.
A Nestlé 20 milliárd forintos beruházása a legnagyobb eddigi befektetésünk– mondta el Kai Herzke, a Nestlé büki állateledel gyárának vezetője az új csarnok átadásán. A vezető arról is beszélt, hogy a magyarországi gyártás számos előnnyel jár, jó a kapcsolat a beszállítókkal, a mezőgazdasági összetevők 60 százaléka Magyarországról származik, ami 7500 tonna nyersanyagot jelent évente. Kai Herzke arról is beszélt, hogy hazánkban is szívesen vásárolják a termékeket, csak úgy, mint a világ több mint 40 országában, ahova folyamatosan szállítják a büki üzemben készült állateledeleket is.
A rendezvényen részt vett Ágh Péter, Bük országgyűlési képviselője is, aki méltatta a vállalat hozzállását a magyar gazdákhoz, beszállítókhoz. – E létesítmény működéséhez sok család sorsa kötődik – mondta a képviselő, hozzátéve, hogy az itteni fejlesztéseknek köszönhetően az elmúlt 10 évben megháromszorozódott a Bükön foglalkoztatottak száma. Most 900 ember tekinti munkahelyének ezt. – Ez a beruházás is mutatja, hogy észak Vas megye komoly fejlődési periódusba került – összegezte a képviselő.
Bernard Meunier, a Nestlé Purina régiós igazgatója emlékeztetett, a vállalat mindig elkötelezett volt az egészséges termékek gyártása mellett, a mostani fejlesztéssel pedig a büki egység Európa egyik legnagyobb állateledel előállító központjává vált.
– Nagyra becsüljük a Nestlé elkötelezettségét Magyarország iránt – mondta beszédében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki szerint a vállalat stabilitást kínál a kétezer beszállító számára, és a térség fejlődésében is szerepe van. A miniszter méltatta a svájci-magyar gazdasági kapcsolatokat is, amelynek fontos szereplője a Nestlé. Mint mondta, az utóbbi években hangsúlyosabbá vált a takarmánygyártás és állateledel ipar, hazánk pedig a régió állateledel-gyártási nagyhatalmává vált. – A mostani eredmények tovább erősítik a kapcsolatot a két nemzet között – hangzott el.

Forrás: vaol.hu
betűméret növelése      nyomtatás