Garden Route

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben

A COSME Program által támogatott, a Muraszombati Fejlesztési Centrum vezetőpartnerségével, szlovén, osztrák, horvát és magyar partnerek közreműködésével megvalósuló Garden Route projekt keretében kertekre épülő turisztikai útvonalakat hozunk létre. Célunk, hogy nemzetközi turisztikai csomagajánlatokat állítsunk össze a „kertek” tematikájában az 55 év feletti korosztály részére.

A projekt keretében a turizmus profit és nonprofit szakmai szervezeteinek közreműködésével olyan új csomagajánlatok kerülnek kidolgozásra, amelyek az érintett terület vállalkozásai számára is elérhetők és hasznosíthatók lesznek. Terveink szerint a projekt az elő- és utószezonban való kihasználtság növelésével a foglalkoztatási lehetőségek bővüléséhez is hozzájárul. A vállalkozások és a közszféra együttműködése a beutazás ösztönzés jegyében segíti a projektterület szakmai fejlődését, fejlesztését, megteremtve minden szolgáltató és vállalkozás számára a csatlakozási lehetőséget. A projekt megvalósítása során az ágazat mikro-, kis- és középvállalkozásai szakmai tapasztalataikkal, együttműködésükkel járulnak hozzá a projekt sikeréhez. Tapasztalatok szerint a célcsoportot jelentő 55 év feletti korosztály a fiatalabbakkal szemben szívesebben vesznek részt utazásokon, kirándulásokon az elő- és utószezonban.

A Garden Route projekt megvalósítása során szoros együttműködésre nyílik lehetőség helyi, megyei, regionális, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. Célunk az idősek transznacionális mobilitásának növelés és megkönnyítése az Európai Unióban. E cél elérését nagyban megkönnyíti, hogy valamennyi partner olyan adottságokkal rendelkezik, mint az egyedülálló táj, kultúra, valamint nemzetközi szinten elismert turisztikai szolgáltatók.

A projekt költségvetése: 220.860,84 €

A projekt időtartama: 2016. április 1. - 2017. szeptember 30.

Támogató: COSME - EU programme for the Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises (COSME - EU Program a Kis- és Középvállalkozások Versenyképességéért)

Vezető partner: Razvojni center Murska Sobota (Muraszombati Fejlesztési Centrum)

Partnerek:

  • Malo selo d.o.o.

  • Društvo upokojencev Murska Sobota

  • Tourismus Regionalverband Oststeiermark

  • Kreslin Sonja s.p.

  • Vas Megyei Önkormányzati Hivatal

 

Nemzetközi kerti körutazás négy ország: Horvátország, Szlovénia, Magyarország és Ausztria határmenti területein keresztül

International Garden Route through the border areas of Croatia, Slovenia, Hungary and Austria

 

betűméret növelése      nyomtatás